Απέλυσαν αναπληρώτρια εκπαιδευτικό με αναπηρία!

Απέλυσαν αναπληρώτρια εκπαιδευτικό με αναπηρία!

Για ξαφνική απόλυσή αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, ενώ υπηρετούσε σε σχολείο στη Β΄ Πειραιά, κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Ο λόγος που επικαλούνται, τονίζει η ΕΛΜΕ, είναι ότι η εκπαιδευτικός, που ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα), δεν έχει προσκομίσει το πιστοποιητικό από ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), ενώ έχει καταθέσει σχετική αίτηση για εξέταση και έκδοση του πιστοποιητικού από τις 25 Απριλίου.

 

Σημειώνουμε ότι η εκπαιδευτικός έχει ήδη καταθέσει ανάλογο πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε.

 

Η εκπαιδευτικός, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Πειραιά, απευθύνθηκε στο υπουργείο Παιδείας την επόμενη ημέρα αφού ήρθε εσπευσμένα από την Β΄ Πειραιά και εξήγησε το αυτονόητο, ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την καθυστέρηση, αλλά το ΚΕΠΑ (δημόσια υπηρεσία). Εξήγησε επίσης ότι η ασθένειά της δεν είναι ιάσιμη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το τελευταίο πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ που έληξε. Κατέθεσε τέλος τον αριθμό πρωτοκόλλου που έχει λάβει για να εξεταστεί ξανά και να εκδώσει νέο πιστοποιητικό (από τις 25 Απριλίου)!

 

Συνάντησε, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά, την άρνηση για οποιαδήποτε συζήτηση και φτάνοντας στο μέγιστο βαθμό αναλγησίας η αρμόδια Προϊσταμένη του Υπουργείου της ανέφερε, όταν άκουσε την πρόθεσή της να υποβάλει ένσταση, ότι «δεν έχει κανένα νόημα, τι κάνεις ή δεν τι κάνεις, έχει υπογράψει ο υπουργός και θα απαντήσουμε με δελτίο τύπου».

 

Την στιγμή μάλιστα της ανακοίνωσης της απόλυσης οριστικοποιήθηκε τελικά και το ραντεβού με το ΚΕΠΑ. Η εξέταση ορίστηκε για την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, 7 μήνες μετά την αίτηση της συναδέλφισσας!

 

Πρόκειται, τονίζει η ΕΛΜΕ, για μια πράξη ανάλγητη και βάρβαρη και ζητά την ανάκληση της απόλυσης, την επιστροφή της εκπαιδευτικού στη θέση της και την προσμέτρηση όλης της υπηρεσίας της από την ημέρα που διορίστηκε χωρίς καμιά διακοπή.