Αυτοκίνητο παρέσυρε κοριτσάκι έξω από σχολείο μπροστά στα μάτια της μητέρας του

Αυτοκίνητο παρέσυρε κοριτσάκι έξω από σχολείο μπροστά στα μάτια της μητέρας του

 

Κάθε λίγο ένα καινούργιο περιστατικό έρχεται να ξαναφέρει στη δημοσιότητα το θέμα της ασφάλειας των μαθητών κατή την μετακίνησή τους από και προς το σχολείο.

 

Το πιο πρόσφατο γεγονός έλαβε χώρα λίγο μετά τη 1:00′ την Παρασκευή στην οδό Αμφικτυώνων έξω από το 14ο και 20ο Δημοτικό σχολείο Λαμίας, όπου ένα εννιάχρονο κοριτσάκι παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα.

 

Το κοριτσάκι δεν πήγαινε στο συγκεκριμένο σχολείο. Ήταν μαθήτρια του Ειδικού σχολείου στο Παγκράτι. Εκεί βρέθηκε γιατί το περίμενε η μητέρα του που πήγε να πάρει το μικρότερο αδελφάκι του από το νηπιαγωγείο που είναι απέναντι από το 14ο και 20ο Δημοτικό σχολείο Λαμίας.

 

Πως έγινε το δυστύχημα

 

Ακόμη δεν είχαν σχολάσει τα παιδιά του δημοτικού και δεν υπήρχε μεγάλη κίνηση από παιδιά στο δρόμο.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένα αυτοκίνητο ανέβαινε την οδό Αμφικτυώνων. Ξαφνικά ένα 9χρονο κοριτσάκι πετάχτηκε στο δρόμο ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, που ήταν παρκαρισμένα, για να πάει στην μητέρα του που ήταν στο απέναντι πεζοδρόμιο και περίμενε το κοριτσάκι μαζί με το μικρότερο αδελφάκι του.

 

Ο οδηγός προσπάθησε να σταμάτησε το αυτοκίνητο αλλά δεν πρόλαβε με αποτέλεσμα να παρασύρει το κοριτσάκι το οποίο πέφτοντας στο δρόμο χτύπησε στο κεφάλι.

Ακολούθησε πανικός. Αμέσως ο σοκαρισμένος οδηγός και όσοι ήταν στο σημείο έτρεξαν να βοηθήσουν το τραυματισμένο κοριτσάκι.

 

Ταυτόχρονα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο έφθασε άμεσα στο σημείο και παρέλαβε την μικρή, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λαμίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το κοριτσάκι έχει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και εκδορές, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.